Winterfeesten gaan polonaise-uitdaging aan

Tsja, een sliert van 138 mensen op het ijs, dat is natuurlijk heel aardig. Maar dat aantal moet in Reusel toch makkelijk tot (ruim) boven de tweehonderd kunnen worden opgehoogd. Dat althans is de overtuiging van het bestuur van de Winterfeesten Reusel-de Mierden. Daarom is het de uitdaging aangegaan van de schaatsbaan in Udenhout waar op zondag 16 december, voorafgegaan door leden ven de plaatselijke carnavalsvereniging, 138 mensen in polonaise over het ijs gingen – een enkeling zonder, maar de meesten met ijzers onder de schoenen.

Het Brabants Dagblad maakte melding van de gebeurtenis en liet daarbij Sabine de Jong aan het woord, een van de organisatoren van Winterparadijs Udenhout. Zij daagde de schaatsbanen van Oisterwijk, Dongen, Oirschot, Reusel en Vught uit om het Udenhoutse record te verbreken. ‘Wij zijn benieuwd of de handschoen wordt opgenomen,’ aldus De Jong.

Het bestuur van de Winterfeesten Reusel-De Mierden had weinig tijd nodig om antwoord te geven op die vraag: natuurlijk gaan we in Reusel die uitdaging aan! De enorme toeloop van schaatsers in de voorbije weken sterkt het bestuur in de opvatting dat het verbreken van het Udenhoutse record een fluitje van een cent moet zijn. Bij de carnavalsvereniging van Narrendonk huldigt men eenzelfde opvatting. Daarom hebben beide organisaties de handen ineen geslagen en nodigen ze iedereen uit om in Reusel een nieuw ijs-polonaise-record te vestigen.

Dat moet gaan gebeuren op zondag 6 januari vanaf 16.00 uur. De kosten kunnen geen beletsel zijn want de entree is gratis en ook schaatsen worden kosteloos ter beschikking gesteld. Dus: op naar minstens 200 polonaise-schaatsers!