Winterfeesten Reusel-De Mierden bevroren

Het bestuur van Winterfeesten Reusel – De Mierden heeft besloten dit jaar geen 6e editie van De Winterfeesten te organiseren. Hierdoor zal er in 2020 geen ijsbaan met feestcafé komen te staan op de bekende locatie tegenover de Markt in Reusel. Het bestuur beraadt zich op het organiseren van een kleinschalig evenement voor de jeugd in het centrum van Reusel.

De beslissing om dit jaar geen Winterfeesten te organiseren is tot stand gekomen na enkele pittige vergaderingen. De gezondheid van bezoekers en deelnemers alsmede veilig werken voor alle vrijwilligers staat bovenaan. Daarom is unaniem besloten dat De Winterfeesten in de huidige vorm niet samengaan met ‘het nieuwe normaal’; de 1,5 meter samenleving. Daarnaast is onderzocht of het evenement en met name de ijsbaan op een andere manier georganiseerd kan worden. Dit blijkt echter financieel niet haalbaar.

Dus geen Winterfeesten dit jaar, maar misschien wel een ander kleinschalig evenement. Het bestuur bekijkt de mogelijkheden om in het weekend van 11 – 13 december een evenement te organiseren voor de gehele familie en voornamelijk ook voor de jeugd. Verder is het bestuur van De Winterfeesten voornemens om in 2021 weer groots uit te pakken met de grootste ijsbaan van Brabant en een bomvol activiteitenprogramma.