Winterfeesten Reusel – de Mierden ook dit jaar bevroren

Het bestuur van Winterfeesten Reusel – De Mierden heeft besloten ook dit jaar geen 6e editie van De Winterfeesten te organiseren. Hierdoor zal er in 2021 geen ijsbaan met feestcafé komen te staan op de bekende locatie tegenover de Markt in Reusel. Het bestuur ziet te veel onzekerheden in de organisatie en kan het definitieve besluit niet verder voor zich uit schuiven.  

De beslissing om dit jaar wederom geen Winterfeesten te organiseren is wellicht een nog lastigere beslissing dan dit het voorgaande jaar al was. Al ziet de gezondheidssituatie er op dit moment veel beter uit dan een jaar geleden, er blijven te veel onzekerheden bestaan om het volksfeest doorgang te laten vinden. Zo past toegangscontrole niet bij het inclusieve karakter van De Winterfeesten en heeft dit praktisch een te grote impact op de organisatie.

De gezondheid van bezoekers, alsmede plezierig en veilig werken voor alle vrijwilligers staan voor het bestuur hoog in het vaandel. Om dit te waarborgen zullen maatregelen moeten worden genomen die een organisatie volledig afhankelijk van vrijwilligers en sponsoren te zwaar belast. Daarnaast is het financiële risico van een eventuele annulering bij nieuwe maatregelen erg groot. Hierdoor is unaniem besloten dat De Winterfeesten in de originele vorm niet samengaan met de huidige realiteit.

Gesterkt door de vele positieve reacties van onder andere onze vrijwilligers gaat het bestuur in het nieuwe jaar weer vol goede moed bekijken hoe, waar en op welke manier we in 2022 weer een groots volksfeest kunnen realiseren in het centrum van Reusel. Dus in de woorden van Arnold Schwarzenegger; We’ll be back.