Evenementen

In het 4Care feestcafé heb je overzicht over de ijsbaan en kun je gezellig iets eten en drinken terwijl je naar de kinderen op de ijsbaan kijkt. Er is een leuk programma samengesteld met diverse gezellige evenementen die plaatsvinden in het 4Care feestcafé.

Een overzicht van alle evenementen vind je in onderstaande agenda:
(Het programma is onder voorbehoud en evt. wijzigingen zijn mogelijk)

dec
6
vr
Openingsceremonie
dec 6 @ 19:00 – 20:00

Voorafgaand aan de officiële openingsceremonie brengt muziekvereniging Concordia haar muzikale klanken ten gehore. Vervolgens wordt rond 19.30 uur het openingswoord gedaan door Wil Hermans en de wethouders Peter van de Noort en Frank Rombouts. Lokaal schaatstalent Lenne van Gorp toont haar kür, waarna er een vendelgroet gebracht wordt door vendelier Wil Bruurs tezamen met een afvaardiging van de gilden uit onze 4 kernen. Om het eerste lustrum te vieren staat er dit jaar een wensboom bij de schaatsbaan. De eerste wensen zullen tijdens de openingsceremonie in de boom worden gehangen.

Doe-een-wens-boom

Wat 5 jaar geleden begon als een wens, een droom of een gedachte is inmiddels werkelijkheid: het eerste lustrum van de Winterfeesten is een feit! Ook jouw wens, droom of gedachte kan uitkomen en daar hoef je misschien geen 5 jaar op te wachten. Om het lustrum te vieren staat er dit jaar een wensboom bij de schaatsbaan waar iedereen tot en met 31 december 2019 zijn of haar wens in kan hangen. Daarna kiest de evenementencommissie van de Winterfeesten een wens die in vervulling zal gaan. Tijdens de sluitingsceremonie wordt de winnaar bekend gemaakt. We zijn benieuwd naar alle mooie wensen, dromen en gedachten!

Openingsfeest in het 4Care feestcafé met The Manatees
dec 6 @ 20:00 – 22:30

Rocken met Guns N’ Roses en AC/DC, uit volle borst meezingen met Queen, dansen op Greased Lightning en swingen op een Rock & Roll medley: je beleeft het allemaal met The Manatees. De vijfkoppige allround coverband uit het Brabantse land brengt een veelzijdigheid aan muziekstijlen met een enorme dosis energie! Een optreden vol muzikale hoogstandjes. Zet het in je agenda, schrijf het op je voorhoofd, graveer het in een steen of tatoeëer het op je kont, het maakt hen allemaal niet uit, als je maar zorgt dat je erbij bent!

Om het evenement goed af te trappen staat er voor iedereen een welkomstdrankje klaar: voor de  volwassenen (21+) een lekker glaasje Schrobbelèr en voor de jongeren een glaasje ranja.

dec
7
za
DigiBiebLab: ga mee op expeditie
dec 7 @ 13:00 – 16:00

Deze middag maak je kennis met enkele materialen uit het DigiBiebLab van Bibliotheek De Kempen.

Greenscreen

Altijd al op een olifant willen zitten of door de lucht willen vliegen? Kom naar het groene doek en kies zelf je bestemming uit. Dit levert gegarandeerd leuke plaatjes op. Deze activiteit is leuk voor jong en oud en gratis toegankelijk. Tip: trek geen groene kleren aan!

Lasersnijder

Met een lasersnijder kun je tekenen en snijden in allerlei soorten materialen en de mooiste dingen maken. Tegen een kleine vergoeding kunnen kinderen en volwassen een miniworkshop volgen en zelf met de lasersnijder iets maken. Uiteraard mag je dit mee naar huis nemen om aan iedereen te laten zien.

Foute party
dec 7 @ 20:00 – 23:30

Het foutste feest van het jaar! DJ Wesley zorgt voor een feest van herkenning. De avond staat in het teken van dansen, feesten, meezingen en beleven van de grootste foute hits, die eigenlijk heel goed en leuk zijn! Ook Komediekaat is van de partij. Je kunt rekenen op gevatte en snelle reacties en veel lachsalvo’s. Gezelligheid gegarandeerd.

 

dec
8
zo
Kempisch Talent in de Tent & gezamenlijk optreden Popstoned + Ultimate
dec 8 @ 14:00 – 22:30

Wat zit er veel (verborgen) muzikaal talent in de Kempen! En wat presenteren zij zich graag aan jou!  Een variatie van regionale, enthousiaste en muzikale talenten zorgt voor een gezellige middag en avond. Laat je verbazen door de enorme kwaliteit van de solo’s, duo’s en bandjes. Het worden verrassende optredens die elkaar gedurende de dag continu afwisselen.

Vanaf 19.00 uur sluiten de jeugdbands Popstoned en Ultimate de dag energiek af. Hun fantastische samenwerking staat garant voor enthousiasme en avondvullend entertainment. Het dak gaat eraf. Dit mag je niet missen!

Programma 8 december:

14:20 opening
14:30 Sixspekjes
15:10 Evi van Gompel + opa Tonny Geurtzen
15:30 Gitte de Beijer, Job Poodt, Nikki Reniers
16:35 Lieke Gijbels
16:55 Setayesh koliaeipour
17:15 Minke vd Wijdeven
17:30 Mark Vosters en Kay Roijmans
18:00 Pauze
19:00 Gezamenlijk optreden Popstoned + Ultimate
22:25 afsluiting
dec
9
ma
Bochica Experience
dec 9 @ 18:00 – 23:30

Deze avond krijg je een Restaurant Bochica diner met veel beleving en spektakel! Na het succes van vorig jaar belooft het dit jaar nog specialer te worden. Bochica zal deze avond bijzondere gerechten serveren met een speciaal wijnarrangement. Er wordt een presentatie gegeven over de gerechten en de wijnen en de gasten worden hierbij meegenomen in het hele gebeuren. Het wordt een mysterieuze avond van genieten, gezelligheid, beleving en spektakel. Dit mag je niet missen!

Wil je graag een bijzondere culinaire avond beleven, bestel dan je kaarten via de online ticketshop.

Kaarten kosten € 55,- per stuk.

De Bochica Experience is een besloten avond en het 4Care feestcafé is deze avond gesloten voor overige bezoekers.

     

dec
10
di
Hap & Stap
dec 10 @ 18:00 – 22:00

Een gezellige en culinaire avond in het 4Care feestcafé. Met een stempelkaart kun je bij zeven stands een lekker gerechtje halen. Kaarten kosten € 25,- en zijn vanaf dinsdag 26 november 12.00 uur te bestellen via de online ticketshop.

(max. 6 kaarten per bestelling).

De gerechtjes worden verzorgd door:

– Grand- Cafe Brasserie La Gare

– Eetcafé ’t Torentje

– Eetcafé ’s Dörp

– Ontmoetingscentrum Voor Anker

– Visspeciaalzaak P. Timmers

– Eetcafé-Feestzaal ’t Drieske

– De Valk Altijd Veelzijdig Feesten

dec
11
wo
Bouw- en woonbeurs
dec 11 @ 18:00 – 21:00

Ben je op zoek naar een woning, ga je verbouwen of wil je inspiratie opdoen voor je eigen woning? Breng dan een bezoek aan de Bouw- en woonbeurs bij de Winterfeesten. Hier presenteren 16 woongerelateerde bedrijven zich en voorzien je van informatie over hun bouwprojecten, nieuwe trends, persoonlijk advies en leuke acties.

dec
12
do
Bouw- en woonbeurs
dec 12 @ 18:00 – 21:00

Ben je op zoek naar een woning, ga je verbouwen of wil je inspiratie opdoen voor je eigen woning? Breng dan een bezoek aan de Bouw- en woonbeurs bij de Winterfeesten. Hier presenteren 16 woongerelateerde bedrijven zich en voorzien je van informatie over hun bouwprojecten, nieuwe trends, persoonlijk advies en leuke acties.

dec
13
vr
Bouw- en woonbeurs met afsluiting door DJ Stan
dec 13 @ 18:00 – 23:30

Ben je op zoek naar een woning, ga je verbouwen of wil je inspiratie opdoen voor je eigen woning? Breng dan een bezoek aan de Bouw- en woonbeurs bij de Winterfeesten. Hier presenteren 16 woongerelateerde bedrijven zich en voorzien je van informatie over hun bouwprojecten, nieuwe trends, persoonlijk advies en leuke acties.

Vrijdag 13 december wordt de beurs gezellig afgesloten onder muzikale leiding van DJ Stan.